What I Eat In A Day – IN LOCKDOWN

by elvirablijd

Ohh, misschien wel mijn meest favoriete rubriek om te lezen op blogs. Ik haal er vaak inspiratie uit voor nieuwe receptjes of lekkere combinaties, maar ben daarbij ook gewoon nieuwsgierig naar wat andere mensen eten. In deze tijden in lockdown leek het me daarom juist nu het geschikte moment om ook eens een blogpost te wijden aan dit onderwerp. Daarom hield ik een dag bij wat ik heb gegeten. Hopelijk kun je er wat inspiratie uit putten!

09:30 uur

Meestal word ik rond half 8 wakker, maar vandaag was het opeens 9 uur toen ik mijn ogen open deed! Ik begin de dag dan met 20ml Floradix, wat je een halfuur voor het ontbijt moet innemen. Floradix is een voedingssupplement wat vitamine B,C en ijzer bevat. Omdat ik sinds we in Engeland wonen voor 90% vegetarisch eet en eerder lichte bloedarmoede (ijzertekort) heb gehad, neem ik sinds een paar weken elke ochtend wat van dit drankje.

10:15 uur

Tijd voor het ontbijt! Vandaag hou ik het simpel. Ik eet een geroosterd volkoren broodje met 100% pindakaas, een banaantje en ik nam er nog een kiwi bij. Om mn bordje wat op te leuken sneed ik deze in de vorm van een bloem. Ik dronk er ook nog een kopje koffie met havermelk bij.

14:15 uur

Doordat ik lekker in huis aan rommelen ben, vergeet ik helemaal dat het allang lunchtijd is! Vandaar misschien de grote trek. Ik heb nog een rijpe avocado in huis en wat champignons. De champignons bak ik een beetje op met knoflook en tamari en eet deze als topping op een geroosterd broodje avocado. Heerlijk!

16:00 uur

In de tussentijd heb ik een vers bananenbroodje gebakken. Nadat ik hem even heb laten afkoelen moét ik hem natuurlijk proeven.Ik heb hem met glutenvrij meel gemaakt en ben daarom ook benieuwd wat Jeremy ervan vindt, aangezien hij glutenvrij eet. Ik heb er voor het eerst wat stukjes pure chocolade in gedaan. Eindoordeel: Goed gelukt!

19:50 uur

We gaan relatief laat eten vandaag. Meestal eten we rond 18.00 maar we hebben allebei nog niet zo’n trek rond dat tijdstip. Vandaag hebben we een pizza avond! Ik vond bij Tesco eindelijk vers pizzadeeg, waar ik al heel lang naar op zoek was om weer eens zelf gemaakte pizza te eten. Op mijn pizza ging champignon, paprika en courgette. En dit was natuurlijk niet het enige stukje dat ik at 🙂 Ik had een hele plaat, maar dat was me te veel. Ik heb dus voor de lunch van morgen nog wat over. Lekker!

Dat was ‘m dan Mijn allereerste eetdagboekje op mijn blog. Verder drink ik door de dag heen water, thee en soms limonade, maar het leek me niet nodig om een foto van een glas water te maken, haha.

Een kleine sidenote; dit was een van mijn goede dagen! Ik vind voeding een heel interessant onderwerp maar ik ben nog niet waar ik wil zijn, dus op andere dagen ziet mijn eetdagboek er soms anders uit!

Liefs, Elvira

0 comment

Ook leuk

Leave a Comment