Daaag, Nederland

by elvirablijd

Toen ik in 2016 naar Engeland vertrok om als aupair aan de slag te gaan, was dat land nog als een vreemde voor mij. Ik was een keer een weekend in Londen geweest en wist van de fish and chips, pints en ponden, maar daar hield het ook op. Toch voelde het eerste moment op Heathrow als thuiskomen. Een warm bad en een soort opluchting. Het gevoel als ‘ik ben weer thuis’. 

Dat zelfde gevoel ervaar ik ook met Nederland. Hoewel ik op mijn zestiende ons vlakke landje verschrikkelijk vond en altijd riep dat ik zou emigreren, voelt dat nu anders. Ik ben mede door mijn ervaring als aupair Nederland heel erg gaan waarderen. Soms zit dat hem in de kleine dingen; geen bergen, de weilanden, Nederlandse nuchterheid, de gordijnen die open staan en de intimiteit van onze grote steden. Maar ook dat het om zes uur etenstijd is en een broodje hagelslag tussen de middag. Kleine dingen die voor mij van Nederland een thuis maken. 

En toch… Er mist iets. De laatste maanden hebben Jeremy en ik steeds vaker gesproken over verhuizen. Per 1 augustus hebben wij ons geliefde stulpje in Amsterdam verlaten. Dit huis hebben wij via vrienden van mijn ouders gevonden en daar hebben we dus enorme mazzel mee gehad. Nu wonen we bij mijn ouders, want wat is onze volgende stap? Na enorm veel geklets en al onze pro’s and con’s tegenover elkaar te hebben gezet hebben we een beslissing kunnen maken. We gaan verhuizen…naar Londen! 

Say Whaat? 

Londen, baby! Ik moest heel erg wennen aan het idee. Hoewel ik dol ben op Londen vond ik het een grote stap om er zoveel voor achter te laten. Zo zeg ik mijn vaste baan bij een kinderdagverblijf op, laat ik mijn lieve familie en vrienden achter en mijn geliefde Nederland. Maar ik ben er klaar voor en heb er nu heel veel zin in. Een nieuw avontuur staat op ons te wachten! Jeremy wilde graag een woning die niet al te ver bij zijn ouders vandaan ligt, die in het westen van Londen wonen. Wijken waar wij onder andere naar hebben gekeken zijn Richmond, Ealing, Kingston, Acton, Wimbledon en Chiswick. Inmiddels hebben wij een huisje gevonden waar we per 8 november in kunnen! Het ligt in Stanmore en heeft twee slaapkamers, een tuintje en de Jubilee Line verbindt je binnen 30 minuten naar Oxford Street. In december stop ik met werken en maken we de ‘big move’! Dat gaan we trouwens per auto doen. Er is dus geen Hello Goodbye scene op Schiphol te spotten 😉 (maar wel bij ons voor de deur) OMG!

Keep you posted!

Liefs, Elvira

0 comment

Ook leuk

Leave a Comment