HOT OR NOTSPOT? DAY AMSTELVEEN

by elvirablijd

In HOT- OR NOTSPOT test ik horeca gelegenheden uit op verschillende pijlers: sfeer/interieur, het menu met eventuele dieet-voorkeuren (Zijn er glutenvrije opties? Kun je er vegetarisch eten?), prijs-kwalitietsverhouding en overall expierence. Het zijn – uiteraard- alleen plekjes waar ik nooit eerder ben geweest, wel zo eerlijk! De pijlers beoordeel ik met sterretjes, een sterretje betekend slecht, vijf sterretjes goed. Simpel! 

Ik trap af met Amstelveen, een plek waar ik eigenlijk zelden kom. Slechts twee keer eerder kwam ik het in Stadshart. Een keer eerder voor een concert in de P60 en een keertje om er te shoppen in het winkelcentrum. Gisteren ging ik samen met Jeremy naar dit centrum onder de rook van Amsterdam en aten we lunch bij DAY. 

Sfeer/Interieur

Jeremy en ik waren beiden blij verrast door het gezellige, industriële interieur bij DAY. Omdat het een maandagmiddag was, was het er niet erg druk en konden we gemakkelijk zelf een plekje uitkiezen. DAY heeft ook een groot en gezellig terras met heaters. Op het terras zijn, net als in het restaurant zelf, ook koeienvelletjes en schapenkleedjes terug te vinden. Erg gezellig! Ook zijn er lange tafels waar je met veel mensen aan kan zetten, zo kan je hier eventueel ook flexwerken.  Sfeer/Interieur: ✭✭✭✭

Menu 

DAY voert voornamelijk een Mediterrane menukaart met focaccia’s, soepen, pasta’s en pizza’s. Op de menukaart zijn de vegetarische gerechten aangegeven met een V. Ook is er glutenvrij brood en glutenvrije pasta beschikbaar. Ik koos een focaccia met  buffel mozzarella, rucola, pesto en tomaatjes. Jeremy nam een glutenvrij broodje met gegrilde kip, bacon en sla. Wij dronken beide een glaasje cola. Voor glutenvrij en vegetarisch ben je hier wel op het juiste adres. Menu: ✭✭✭✭

Prijs/Kwaliteit verhouding

In totaal moest ik €23,80 afrekenen bij DAY. Dit bedrag betaalde ik voor een cola, een cola light en onze eerder genoemde broodjes. Voor een simpele lunch vond ik dit wat aan de dure kant. Wat ik wel netjes vond, is dat voor het bestellen van glutenvrij brood geen extra kosten in rekening worden gebracht. Het broodje was lekker en vers, maar verder niet bijzonder. Jeremy was erg te spreken over het glutenvrije brood. Prijs/Kwaliteit: ✭✭✭

Overall Experience

Wij vonden DAY en prettig en toegankelijke lunchspot in het Stadshart van Amstelveen. Je kunt er gemoedelijk zitten, het is gezellig en de broodjes vers. Als je vegetarisch of gluten-intolerant bent, staat er al standaard iets lekkers voor je op de kaart. Hoewel ik op het menu niets heb kunnen vinden over bijvoorbeeld alternatieven voor melk, staat er op de website vermeld dat er voor de meeste allergieën een optie is. Voor ieder wat wils dus! Ik zou zeker nog eens terug gaan naar DAY tijdens een shopdagje in Amstelveen. Het lijkt me tof om in de zomer het terras eens uit te proberen. Overall Experience: ✭✭✭✭

Je vindt DAY hier:

Stadsplein 52
1181 ZM Amstelveen
www.dayfoodbar.nl

Zou jij eens bij DAY gaan lunchen?

Liefs, Elvira


0 comment

Ook leuk

Leave a Comment